Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÄNGTAN EFTER EN SPELMANS RO

Frusen längtan 
anden
äntligen klädd
i frost

Längtan
efter en spelmans ro
efter 
konstnärs mjuka
skygglappar
vilsamt trånga blick
och känsliga livstunga

Längtan
efter
att sluta betrakta livet
med
förstulen
blick över axeln 
som att vända sig om
efter en
förbipasserande skönhet

Längtan huttrar
och fäller upp kragen
i vinden

Spanar som
en sjömanshustru
mot horisonten
efter våren
när inte ens
hösten tagit slut.

Längtan efter en
spelmans ro.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-11 09:05



Bookmark and Share


    Verdandia
Jag gillar dina dikter! :)
2009-11-03

  MeAmmie VIP
En underbar beskrivning på något jag delar med dig!
Jag gråter när löven faller!
Det är endast vetskapen om att
den ger mylla till ny grönska som ger mig frid!
Sommarbarns hälsningar/Ammie
2009-10-21

  Mr Lindemann VIP
Att få in en längtan då delar av ens jag huttrar i en begynnande höstrusk som gör att kroppsdelar verkar frys till

hjärtat stängs, hjärnan tar bara emot demens
det vete njurarna vad levern gör!
2009-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth