Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Ge mig den tyngd som krävs för att lyfta
och den kärlek som krävs för att stanna kvar."  Olle Adolfsson



NEDFÖRSLUT, SOMMARENS SLUT

Höst
frukterna faller
sommarlovet slut
jag sätter
hälarna
i nedförsbacken
av sand
just där
jag skrivit
mina vilsna visor

Havet trevar efter
nya ackord
tiden flyr
men stannar ändå kvar
sköljer ord till
frustande bränningar

Höst
jag tumlar
i nedförslut
känner
redan
doften
av den sista seglatsen

livet så nära
och ändå långt borta

Höst
och segel
fylls redan.

Av all vind
det tagit
en mansålder att samla.

Vi ses kanske....
vid en
annan strand.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 351 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-09-11 09:41



Bookmark and Share


    Verdandia
Denna dikt gillar jag mycket.
2009-11-03

  TystnadTalar
Denna gillade jag starkt!
2009-09-14

  MeAmmie VIP
Så underbart skrivet om en tid som lägger stor sordin över mina egna tankar! Vill ge dig vind i seglen ett horisont att se en vik att vila ut vid och en famn att somna i! Fridens/Ammie
2009-09-12

  stenen/ Yv Ericsson
Vemodigt tyckte jag. Men fint.
2009-09-12

  Mr Lindemann VIP
Att så i denna samtid vandra i en annan årstid
till att önska in andra delar av den tid som är vår

se in den och få till det om en annan värld likaså
2009-09-12

  sulimaa
Den här dikten känns i hjärtat...vemodigt stilla ...som hösten själv...men också klok och med pondus...
2009-09-11

  Teresia Ridell
Mycket vackert, vemodigt.
"Doften av sista seglatsen". Känner den oxå..emellanåt..fastän det var flera år sedan (ett annat liv..)
Varma applåder !!
2009-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth