Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en lycklig herr larsson


två dagar av frustration bekom inte herr larsson
på den tredje dagen satt han där igen
lyckligt tillbakalutad på den gamla parksoffan
solen sken ikapp med hans leende

herr larsson hade blivit bästa kompis
med hela världen

andra dagars misslyckande var dåtid
gamla förälskelser bleknade
kvar var bara solsken
och

han var lycklig

kanske bara för stunden
men inte brydde sig herr larsson om det
han resonerade som så

att det finns människor som aldrig blir lyckliga
och om han kan vara det en liten stund
så var det bättre än inget
det dög åt honom

i alla fall nu




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 422 gånger
Publicerad 2005-10-11 06:56



Bookmark and Share


  Therés
Tänk om fler kunde tänka som herr larsson...
och vara lite glad för "det lilla" någon gång.

Man kan ju ha den här texten i bakhuvudet när man går genom livet.
"det finns människor som aldrig blir lyckliga
och om han kan vara det en liten stund
så var det bättre än inget"
2005-10-11

  kath
lycklig i nuet ... han kan herr larsson ... för mig blir det en berättelse om en överlevare, en person som valt att låta det som gör ont lämnas bakom i alla stunder ... fin skildring
2005-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP