Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tyngd

löven ramlar ner från träden

det är inget att oroa sig för, det kommer nya till våren

jag ramlar ner från trappen

full förstås - igen

tog en liten för att höja koncentrationen

och en till för att behålla den

måste göra något vettigt, något ni kan beundra mig för

måste leva upp till mina fördomar om era tankar om mig

löven virvlar runt på gräsmattan

dansar för mig när jag betraktar dem underifrån där jag ligger

varför är det så svårt att resa sig igen?

vacklande på knä, hostande med rinnande ögon

om man skulle sluta röka och gå ner 10 kilo i vikt?

vem bryr sig, egentligen vem bryr sig om hur mycket jag väger

det är inte fläsket som ska väga det är orden

efter ännu ett platt fall så kan jag konstatera, inte helt utan bitterhet,

att det jag säger till dig virvlar bort som löven i vinden

jag önskar att mina ord tyngde dig

fick dig att stanna upp

att verkligen lyssna på mig

innan du virvlar vidare som löven i vinden

 

Kicki Karlén




Fri vers av Kicki Karlén
Läst 272 gånger
Publicerad 2005-10-11 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kicki Karlén
Kicki Karlén