Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt i stomens öga...


Vortex


Jag virvlar och virvlar
närmare, närmare
avgrunden
Översvämning
Forsränning
Vågbränning

Ser dig på andra sidan stranden
med stormslyktan i handen
Jag simmar som besatt
varenda sömnlös natt

Varningsklockor ringa
i tidig morgontimma
Jag måste mig besinna
om jag alls skall hinna
undfly ondskans makt
uppfylla detta kontrakt
som kärleken oss erlagt

Önskar vägarna var många
skorna mindre trånga
Att du gav mig fri lejd
i underjordens mörka nejd

Turbulens och hinder
nu får jag ta mig i akt
Flugornas herre mig binder
över döden har han makt

Bättre sent än icke alls
kommer jag nog fram
Virvlar i makaber vals
mellan penta- och hexagram


.










Fri vers av Carola Jeryd
Läst 317 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-17 15:08



Bookmark and Share


    Jan Cederlöf
Lysande igen ! Dina rim passar utomordentligt med undertext!
2009-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för