Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en annan himmel

 

igår plockade vi sorger i nävarna

och band kransar av varje strå;

vi frös om varandras fötter

men insåg det inte

 

i en annan himmel

speglades vandringssägner i havet

och jordarna färgades roströda av höstens mull

 

imorgon ska jag bjuda dig sältan från havets vidd

föra dig närmare kärnan

 

vi plockar stensöta och minnen nu

fyller våra bägare med ömhet

mättar vår älskog en stund

och färdas längs stigarna

 

där är det enkla vackert nog

och vi blossar om varandras kinder

 

 

©  Birgitta Wäppling, 12 oktober 2010

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 497 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-10-16 09:56



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vemodig-mättad och "jordisk"
Underbar läsupplevelse!
2010-11-13

  Mikael Lövkvist
Vacker, rytmisk, tidlös poesi. Bilderna gjorde mig lycklig inombords. 'Jo', reagerade jag, 'man kan skapa, eller omfamna/acceptera denna himmel ett ögonblick i taget'. "Inte så lätt men mycket enkelt" som hon brukade säga, Bente. Du målar så vackert med dina penseltangenter, Birgitta. Läsnjutning är vad det är, och ord som bjuder till livsinspiration, tillika. Tack.
2010-10-16

  aol
strålande vacker poesi verklien,
2010-10-16

  Mats Henricson
Njutningsfullt och intensivt ,med en stark livsglädje, behövlig i dessa mörka tidevarv, speciellt för oss med den samhällskritiska ådran sprängfylld ! Bokmärker !
2010-10-16

  Kristina Wallbing
Mycket vackert!

"där är det enkla vackert nog"

...är en rad som för mig lyser särskilt.
2010-10-16

  stella
Den här kan man läsa om och hitta nya vinklingar, nya kryddor...Härlig!
2010-10-16

  Niclas Petersson VIP
Väldigt, väldigt vacker text.
Den gjorde min morgon. Tack!
Gillar.
2010-10-16
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP