Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öar.



Han hade hängt henne vitklädd upp och ner
ur fickorna läckte guldstoft och lyckokaka
det var ingen som visste hur det skulle gå
pojken som inte ville gifta sig


benen stank svalnat efter smulornas dask
vi är fortfarande lika ensamma
ännu inte skilda åt

flytande bortsvävda på dansbandsmusik
öar som dimman lämnat kvar
landet släcker mindre törst
gömmer vattenringar
lockar sig
uppgår inom oss


i mig när jag vet
är ensam inte likadant
landet vaggar
djupen


svärdet kunde blöda i vinden
när resterna drar sig
drar sig till korsen


torr bark igen ur hennes metalliska kind
liksom ben och naglar stuckit
inga träd inga kronor brände
sen såg hon sig som sken från rött skinn
sträva låren sökte formler
sen det heta runnit kom ingen mer

klackar i grus sedan barr

när skönheten rörde sig skör som såret
medan läppar trådade sig
så var det





Fri vers av Cattastropher
Läst 389 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-21 19:27



Bookmark and Share


    resilient
Det börjar som en saga och övergår till någon slags helgonberättelse. (det är bara mitt första infall eftersom historierna om kvinnliga martyrer brukade innehålla en massa otäcka element och en del av din dikt verkar beskriva någon slags tortyr.) Martyr kan man förstås bli på olika sätt.
Ordet "dansbandsmusik" stör mig på ett bra sätt, lyfter historien. Kan man bli martyr bakom dansbanan? Säkert. Bilden ovan är underbar. "Lyckokaka" - Min kvalificerade gissning är att du beskriver lost and found Linda Chen. Som jag själv har funderat en hel del på.
2009-09-21

    Trast
Fin bild.
2009-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Cattastropher
Cattastropher