Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.leonardcohenfiles.com/needles.html


The red needle


En röd ros flyter
längs golvet på Chelsea Hotell

du plockar upp den som om den varit
använd i en gammal ceremoni,
en nyckel till ett broder
fylld av blå korsstyngskoder
skapad av den kvinna du mötte i hamnen
för länge sedan väver minnena
sina nät på böjda knän

det är samma ljus som passerar
genom nålsögat som nu som då

i horisontlinjen hänger en apelsin
du skalar tiden i klyftor och
lägger timvisarna på ett fat
bestrött av toner och blodröda tranbär

jag ser dig finna åror på en avlägsen strand

hur du ror genom skönheten av skörhetens väv



















Fri vers av _Mian_
Läst 425 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-02 20:47



Bookmark and Share


  sister mary
Jag faller pladask för titeln och Cohen! Men läckrast är ditt bildspråk, som en skör installation,en "oro" som fladdrar i vinden.
2009-10-31

    ej medlem längre
finfin kaka bakad med mumsiga ord.
2009-10-02
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_