Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svikna forna ideal

 

...och han svek alla sina forna ideal!

en för alla, alla för en! och alla har plats.

Nu tror han sig vara så förbenat sakral

att han ur skolan har tagit sin lilla mats.

 

Ity, där lära de sig bara om Darwin och

annat sådant som anses falska irrläror.

Avfärdar allt, utom bokstaven såsom skrock.

Allt, som utanför ramen faller anses vara faror.

 

Väckelsepredikanter ute på hal is,

tankarna om solidaritet de bara försvann.

Lever nu blott och bart på (o)andlig spis,

tror sig veta eller vet sig tro och fördömer en ann´.

 

 

 




Fri vers av Hawk
Läst 280 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-31 21:02



Bookmark and Share


  Anna*
Tragiskt när det blir så fel oavsett vad det beror på...Bra text med fungerande rim
2010-04-02

  Lavinia Röd
Ja, vart tog kärleken vägen hos den bokstavstrogne? Som jag ser det är andlighet per definition en kärlekens konst. Men det är lättare att rabbla bibelcitat än att älska....
2010-04-01

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Heja heja!
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk