Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hålor.Hel.


som i hets och självförglömmelse
ville Hel att färdas mot brunnar

dagens ljus föder
ridande en trebent häst


men skockande hopar sig dom vassa
när det osedda i en annan stjärna faller

älvornas skålar
över de klara Hel härskar


hennes fat av hunger
hennes kniv vår svält

bädden reder varje sjukläger drivna av barbarisk nöd

tröskeln övertrampad
överskuggad

svål lämnad stank
längs halsen mjuknad fukt


smorde mig de glatta bladverk






Fri vers av Cattastropher
Läst 406 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-29 19:11



Bookmark and Share


    resilient
jag och versmått= problem, men vissa delar av din text andas något. hexameter?

jag bara älskar det, att jag bara får upp en aning av det versmåttet.


Inte många som vet vad älvkvarnar är. Skriv mer om sånt!

(tredje strofen, det inledande "men" tycker jag inte behövs)

Tack för att du skriver.
2009-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Cattastropher
Cattastropher