Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ironiinsiktens bibel (II)


über seriös

Att vara über seriös
är det detsamma som ambitiös?

att aldrig på smilbanden dra
att aldrig ett leende ha

oavsett vem som pratar
oavsett vem som tjatar

så är seriositeten glädjens död
och viktighetens förbannade glöd

Är de det du vill få ut av livet
låta seriositeten ta initiativet

begrava dina skratt
glömma allt glatt

för glöm bort glädje och flams
allt sånt är ett barnsligt trams

le nu inte åt din nästa
se nu till att omgivningen förpesta

för en människa som är glad
glömmer gärna bort sin morgondag

så tappa inte den kontrollen
tappa för guds skull inte kollen

låt förlorarna i livet skratta till slut
glädjen är bara ivägen för beslut

det får dem att inte vara ambitiös
bättre å vara über seriös...




Fri vers av Max Poisé
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-30 10:00



Bookmark and Share


    Max Poisé
Det är väl för väl!
2009-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Ständigt leende, förljugna, tillgjorda optimister är gjorda av plast och gör klokast i att inte komma i närheten av mig.

Man har rätt att vara sig själv.
Är jag seriös så är jag.
Ingen flåshurtig, äppelkäck mupp skall skriva mig på näsan hur jag skall vara och hur jag skall leva mitt liv.

Jag ler när jag själv vill.
2009-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé