Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

underbart är kort

du hatade faktiskt när jag kallade dig för
älskling,
alla älsklingsord bar på för mycket kärlek och
kärlek är underbart och vad som är underbart
är kort

din största rädsla:
det tomma frukostbordet med kaviarmackor som bara
räcker lagom till en
ändå vågar du inte ens ha någon inne på middag
tänk om han eller hon
går tidigare än vad som sagts
då är du
ensam igen

din största längtan:
en trädgård att dela med någon och du har gått på så
många trädgårdskurser bara för att aldrig vilja ha någon i
din smultronrabatt
du har aldrig kunnat hindra smultronen från att sprida
sig i hela trädgården
hur skulle du hindra din trädgårdsmästare?
tänker du
och rusar därifrån med jordiga fingrar
som är så gröna, ja så väldigt gröna
att du dränker dem i smultronens näringsrika jord
kan smultronen så kan jag




Fri vers av blomsternätter
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-30 18:18



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Du skriver som en sann lysande stjärna!
Fångar så många starka ögonblick och jag förundras alltid över detta när jag tänker på din unga ålder; du ser rakt in i människor!
2009-10-03
  > Nästa text
< Föregående

blomsternätter