Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Profant i Guds ögon

 

Ingenting i världen är profant i Guds ögon.

Allt som är i världen har del i att växa och gro

i byggandet av Guds rike, vardande på uppgång.

Kan således inte vara profant, utan av tro.

 

En tro som inte blott och bart består i 

att lyfta blicken mot Gud, mot himlen, världsfrånvänt.

Utan, är en del i att verka på jorden, si.

Profetera, påtala världsläget, även när det blir spänt.

Är att leva i Kristus!

 

På jorden såsom i himlen




Fri vers av Hawk
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-17 16:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Instämmer med dikt & kommentarer! Fint sista avslut!
2009-10-18

    ej medlem längre
Det är ju viktigt att kunna göra gott här i världen, vare sig man tänker på Gud eller inte..
2009-10-17

  Mr Lindemann VIP
Att leva där som är
att få ta del av
inse om och prisa med

för i det om är
kunna älska in det som bär
2009-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk