Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och de skall korsfästa livet intill tidens slut

 

Och ingen verkar ens ana att detta är vad som händer

omkring oss och ingen verkar ens bry sig - så korkat!

Människan, är den som bedrar sig själv, i alla länder.

När allt som är, är livlöst, livlöst och förtorkat.

 

Men, människa betänk!

 

Gud är ej av gips, ej heller av trä, brons eller ens av sten.

Och absolut icke av de skimrande, falska, gyllene gulden.

Gud är av levande, skälvande, lidande kött, blod och ben.

Går mitt ibland oss arbetslös, underbetald - med skulden.

 

Går på gatan, sitter fängslad...utsugen,

föraktad, övergiven...misshandlad.

Bor tarvligt, kanske på ett av alla härbärgen,

allmänt marginaliserad, uselt behandlad.

 

...Och Gud är överallt där människan är!




Fri vers av Hawk
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-05 09:45



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
just så...Gud är för mig själva livet...det vi förvaltar här och nu i oss...
2009-10-07

    ej medlem längre
Jättebra text, jag förstår hur du menar med den, men, att Gud finns överallt där människan finns, är han hos psykopaterna också? man undrar ju ibland liksom, hur kan Gud finnas hos Psykopater, barnskändare, massmördare..

Kram!
2009-10-05

  Junitvillingen
Vad annat kan jag säga än att jag skriver under dina ord. TACK för läsningen - mycket tänkvärt och talande!!
2009-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk