Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samira

du grät
höll dig för bröstet sådär
fladdrade fågeln

du är

du sade att smärtan hade boat sig
stannat i allt det djupröda
i rummet

som sorgen ser ut

när man packar
upp den ur kistorna

fragmenten
av sina barn

så vi tänder ljusen
 ett andetag bort

 står vi här


Samira

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 337 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-10-05 01:48



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Så väl du får fram det sorgesamma, att packa upp sorgen ur kistorna - det borde man aldrig behöva göra. Sorg ska "ner i kistan" för att i sinom tid omvandlas till saknad, den man sedan får leva med. Och helighålla i de tända ljusen.

Detta är stor poesi.
2010-10-03

  Suzy med punkterna
Starkt ömt, mycket fint skrivet
2009-10-11

  Eva Langrath VIP
Vacker, sorglig och kärleksfull text.
2009-10-07

  Berit Robin Lagerholm VIP
Sanslöst vackert.
Denna text bara griper tag i en och tränger in. Så fin Carola.
2009-10-06

  noname_realmind
Mycket vackert!
2009-10-06

  Moniqa
Sanslöst..och du ger mig känslan....DINA DIKTER MÅSTE KOMMA UT I VÄRLDEN!!!!
2009-10-06

  Lili Samuelsson VIP
wow, detta är ju himlans lysande
2009-10-05

  Catharina Edin
Ja, detta var vackert, och sorgligt -
2009-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren