Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vakna kallt


Minnena av gårdagen, av
drömmarna kan bli alldeles för
avlägsna om man vaknar
till en frostkall gryning
Känslan av mjuk bomull
kan kännas vass mot huden

Strålarna från fönstret som
ska värma andetagen
kan verka plågande då de
sticker en vasst i viljan
Att resa sig upp kan vara svårt
när sinnet vill stanna världen

Utsikten kan kännas främmande
och frostens svarta fåglar
liknar fiender där de vakar över
stressens vilda slagfält
Från glaset du snuddar vid
ser du en dag du inte vill ha

Inuti strider du mot plikten
fastän du vet att den alltid är
starkare, men det får dig att
känna något; det tröstar dig,
dock plågar dig också med längtan
efter timmarna som hjälper mot kylan




Fri vers av Taurus
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-06 10:18



Bookmark and Share


    imnotfinished
Gillar verkligen den här!

Speciellt raderna

"Att resa sig upp kan vara svårt
när sinnet vill stanna världen"
2009-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus