Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blev verkligen inte nöjd med den här. men men. så är det ibland.


blåmärken under lakan

sov nu, vännen
släpp nattens hårda grepp

blåmärkena finns under lakanet
lika ömma som
förmågan att minnas,

men dörren är låst nu
åtminstone
och nyckelhålen
har inga blickar genom sig
jag lovar

jag ser hur knogarna vitnar,
vännen
men jag kan bära natten
ikväll
så kanske du kan leta
efter stjärnorna

du behöver inte
låtsas sova
om drömmarna
är lika blåslagna
som du,
du behöver inte
låtsas andas

blickarna bränns inte här

men vila
för en stund,
vännen

en stjärna i taget
tar vi oss igenom
natten





Fri vers av blomsternätter
Läst 281 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-06 22:09



Bookmark and Share


  blaite
Så jävla bra
2010-09-30

  Rosadelores
Jättefin! Tyckte om den här passagen...

"men vila
för en stund,
vännen

en stjärna i taget
tar vi oss igenom
natten"

Riktigt fint skrivet.
2009-11-03

  Sturesdotter
Stark dikt

(var nöjd med den)!
2009-10-19

  Fånga dagen
Denna dikt var mycket bra
känner igen mig
mvh Anna-Karin
2009-10-06
  > Nästa text
< Föregående

blomsternätter