Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kom att  tänka på att Joe Hill skulle ha fyllt 130 år idag


Joe Hill 130 år idag

Han skulle ha fyllt 130 just idag

men i mångt och mycket beroende

på arbetsköpares, alltså de rikas lag

avrättades på grund av ett misstroende

och för ett ställningstagande just för

de sämst lottade, en agitator och sångare

som kämpade för bättre villkor, som sig bör

Men ännu enade vi stå, ännu strongare

Syndikalist - Javisst!




Fri vers av Hawk
Läst 223 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-07 12:12



Bookmark and Share


  Hawk
Joe Hill var syndikalist.
Han var aktiv inom IWW som är den amerikanska motsvarigheten till svenska SAC - Syndikalisterna.
2009-10-14

    Lena Nilsson
Var Joe Hill syndikalist? hmmm
2009-10-14

    ej medlem längre
Jag har nog aldrig hört om honom.. inte som jag kommer ihåg iallafall..
Bra att du gör en "in memory of" av en "hjälte"
Intressant text faktiskt!
Kram!
2009-10-07

  Mats Henricson
I Vördnad och Respekt bugar jag för denne Legendariske och Store Hjälte, en av de män som format min ideologiska inställning och, ALLTID, finns där som en Ledstjärna för mej !
2009-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk