Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De gav dig ett hjärta, de gav dig ett namn



Föll jag så som regnet
fångade du mig
likt ett hav i din famn
stormade jag, slog som vågor
mot dina starka armar
av ilska, irritation, sorg
så stod du stadigt stilla
som klipporna

frös jag så som vintern
gömde jag mig i dina
varma, mjuka kurvor
så som rysningar
under ditt skinn
kröp jag in, kröp ihop
i fosterställning
föddes jag åter

namnlös, könlös
som kärleken




Fri vers av The Stargazer
Läst 371 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-10-10 19:59



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
Oj! En fallande rörelse om att stå vid någons sida. Avslutningens återfödelse lämnar mig fullständigt förbluffad, dina formuleringar här närmar sig det överjordiskt fullbordade...."föddes jag åter, namnlös, könlös, som kärleken" Jag kanske låter översvallande men du är defenitivt en av den här sidans största begåvningar och detta var tveklöst den bästa dikt jag läst av dig hittils...

tack.
2012-07-13

  Anna*
Suverän skildring av hur det kan vara, kännas, upplevas. Det finns också en befrielse. Berörs.
2010-01-17

    ej medlem längre
jättebra!

Men jag förstår inte hur rubriken hänger ihop?
2009-11-15

    ej medlem längre
Förundransvärd och vacker. Gillar!
2009-11-15
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer