Hotel Rwanda slog mig i ansiktet, se den.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

Hotel Rwanda slog mig i ansiktet, se den.




Det återkommande hatet.

 

 

En tid full av liv och glädje...

Barn som leker och vuxna som skrattar åt deras fantasi

Vuxna som leker och barn som skäms för deras lekfullhet

Ska de vuxna aldrig växa upp?


En tid full av död och sorg...

Barn avfyrar vapen och vuxna hamnar i kulornas linjer

Tårar i takt med skottsalvorna, en osynlig ocean uppstår

Vuxna som våldtar och bränner hus

Barn som ser sitt kött och blod, sin mamma, bli lemlästad och mördad

Varför växte de små barnen till grymma soldater?

Varför blev de vuxna hjärntvättade till att bli tyrannimaskiner?

 

En tid full av frågor...

Vart tog lekfullheten som gick hand i hand med fantasin vägen?

Varför hatas det så mycket?

Varför ska vissa födas in i ett helvete?

Varför uppfanns vapen?

Varför vill folk ha så mycket makt?

Varför händer detta dagligen?

Varför låter vi det upprepas?

Varför agerar inte de som har makt?

Varför låter vi våra medmänniskor dö bara för att de inte;
bor i samma land,
har samma kultur
eller delar vår vardag?

Fy fan för hat och dess skepnader...
Fy fan för blinda makthavare och deras kallblodiga ointresse...




Fri vers av Kape
Läst 502 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-22 01:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kape
Kape