Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen aning om vilket kategori men jag skiter fullständigt i det.


Du skulle aldrig till Onsala

Jag hade mina HB-röda ögon
och jag tror det var April
även i Idalatrakterna
du hade dina lätt röda läppar
utanpå ditt leende

Vi grovhånglade aldrig bort
våra chanser att våga se varandra
den där kvällen hos Johan
men du låg i mitt knä
och jag hade gubbkeps

Gubbkepsen hade jag fått av Leffe
som han hade hittat på sitt rum
han sa att någon kungsbacka-bo
hade stulit den på någon fest
och glömt den hos honom

Du grovhånglade med mig
som om du visste att Tsunamin
skulle komma några veckor senare
för det var påsk hos Erik nu
och du hade den där killen

Du gav mig min första nyktra kyss
sedan slentrianförhållandet
med handbollstjejen från Åsa
när vi delade soffa hos dig

Fyllehånglade bort någon annan
hos din kusin utanför maskinhallen
jag halsade resten av smuggel-minttun
men insåg att jag inte var din
för vi hade ingen överenskommelse
om det där med kärleken

För Tsunamin kom
ett grovhångel talar sitt språk
jag tänkte be dig dra åt helvete
sväng av vid den södra avfarten mot Kungsbacka
och förtsätt, det står Onsala skyltat
tänkte jag

Men slet ut pumpen
på andra sidan revbenen
på min vänstra sida
och gav bort den jävla pumpen
till dig

För det kändes så jävla bra
när du tog upp mig på jorden
och sa att du älskade mig
efter en promenad med trasiga skor
förbi infarterna till Kattegatt

Det var aldrig lika självklart
Som maskrosens ständiga återkomst
Till varje vår
Att jag skulle få dig

Men det är lika självklart
Som polacker på stocken
Varje skördesäsong
Att jag älskar dig




Fri vers av KevinBroberg
Läst 631 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-10-22 17:47



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Detta är så bra, skönjer lite Kunggsbackatraditioner i stilen, som jag gillar!
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg