Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En förvirrad tvångstänkares dagbok.

 

Som varje dag

Idag vaknade jag som vanligt klockan åtta, gick upp klockan tio
Surfade ut på nätet, bokade direkt in och bokade direkt av kvällens bio

Som varje dag

Jag borstade tänderna och tvättade ansiktet, som vanligt sex gånger
I vanlig ordning mådde jag dåligt över att det inte blev sju, jävla ånger

Som varje dag

Jag satte mig på bordet, ställde frukosten på pallen
Åt fil och flingor med gaffel, för att sedan bege mig till hallen

Som varje dag

Tog på mig alla kläder ut och in, gjorde om, gjorde rätt
Förstår inte hur alla andra kan tycka det är så djävla lätt?

Som varje dag

Jag vandrade varannan gatsten på gator utan bokstaven E
Irrade planlöst runt med en kaffe i handen på mitt favoritcafé

Som varje dag

Gick förbi biografen för att hämta ut biljetten jag beställt
Du bokade och bokade av, kära du, sa biljettkassörskan snällt

Som varje dag

Satte mig i parken, på "fågelbänken", den bredvid alla skatorna
Funderade på livet, och om jag än en gång skulle vandra gatorna

Som varje dag

Jag begav mig hem, började med dessert, sedan varmrätt, tillslut förrätt
Slog på tvn, bytte på dosan varje minut, för att tillslut få handsvett

Som varje dag

Tappade upp ett hett bad med sådana där skumkulor
Hade simträning, resultat; massor av ömmande bulor

Som varje dag

Jag borstade tänderna och tvättade ansiktet, som vanligt sex gånger
I vanlig ordning mådde jag dåligt över att det inte blev sju, jävla ånger

Som varje dag

Idag gick jag och la mig som vanligt klockan åtta, somnade klockan tio
Drömde om favoritcafeét, skatorna, fil med gaffel och morgondagens bio

Som varje dag




Fri vers av Kape
Läst 472 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-10-25 23:32



Bookmark and Share


  anapanda
Åh. Jag förstår.
Väldigt bra skrivet.
2009-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Kape
Kape