Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortblåst, det var ett tag sedan. [Tack Lany för att jag hittade rätt tillslut och tack för inputen Saga-Sofia.]




En sekund kvar till bilens kofångare får kontakt med vad som ser ut att bli mitt högra lår

0.98

Vet inte om alla orden nådde fram

till dem jag älskade

men ansiktena som nu passerar

verkar iallafall ha förstått

 

0.72

strålkastarna i fönstrets reflektion
                  ögonen på Leicester Square nyårsafton 1998

hur jag trodde att de skulle bli 

               de allra sista jag såg

 

0.66

mamma, vad var egentligen oddsen att du skulle överleva mig ?

 

0.44

om det fanns ett enskilt tillfälle

då det avgjordes att allt skall sluta

[ nu ]  - om 44 hundradelar av en sekund

då vet jag exakt

när det var

 

0.43

en sekund fortfarande varaktigheten av 9 192 631 770 perioder av den strålning, som motsvarar övergången mellan de två hyperfinnivåerna i grundtillståndet hos atomen cesium 133

 

0.29

sveken vann
         [kärleken]

dem tar jag med mig nu
                      [bitterheten]

förhoppningsvis består andra sidan ändå bara av omedvetenhet
                          [ingenting]

 

0.23

vem bestämmer egentligen vad som är rättvist ?

 

0.17

det är en röd kombi & bilens förare, en man jag drömde om inatt?

 

0.06

och alla de vackra platser jag sett
och alla de människor som verkligen spelat huvudrollerna
och alla de stunder som präglat mig med ett glödgat stämjärn och hur jag älskat, gråtit, dribblat, skrattat, hatat, snavat, sprungit
och allt det där andra
som knappt hanns med

 

0.01

Jag minns inte min allra första sekund

men jag minns min sista

 

0.00




Fri vers av Betraktaren
Läst 528 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-11-09 14:24



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Har hört talas om detta fenomen
att hela livet rusar fram
likt en snabbspolande film
i ögonblick som detta.

Nu anar jag hur det kan vara
genom din otroliga text.
2009-11-22

  Dan Isacsson
Riktigt bra text. Man hänger med i svängarna och du skapar en atmosfär kring ett ögonblick. Älskar det. Fortsätt i denna andan!
2009-11-14

  aPorcupine
*stum*

Riktigt bra beskrivet. Tänk så mycket man hinner tänka på den sekund.
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Betraktaren
Betraktaren