Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vem viskar min saknad?


vad tror sig veta utan att egentligen se
vem viskar min saknad i vinden
varför flyger mina tankar
bort till sönderslitet stormöga
varför samlar vemdå snäckor för
att jag vill samla dem alla som minnen

vem färgar läpparna röda
vem tror sig veta att jag längtar efter blod
vad får vem att säga att jag låtsas vara på riktigt
vem visslade en godnattsaga i mitt öra
varför mindes jag igår

vem springer bredvid min flykt
vad är målet jag oundvikligt strävar efter
varför kan vemdå aldrig förstå
att ingensomhelstnågonsin lyckas bränna

bränna hål på skydd från kyla
kyla släpps in men vemdå tror sig överbemästra min
egen trasiga helhet

varför kan vemsomhelst inte rädda mig
från någon som snart inte finns kvar
vad vill mina läppar när de öppnar sig till
oformbara skuggor som gestikulerar död

vem sliter upp mina vener och färgar väggarna
med nagellacks ånga som fräter hål
på det redan ihjäl spruckna nagelbandet
vem gör så att frosten blänkte
framför mina rödnyanserade blå imorse
och varför då?




Fri vers av trasdocka
Läst 352 gånger
Publicerad 2005-10-19 19:16



Bookmark and Share


  Propella
Jag fastnade först för titeln, men hela texten var ju fenomenal!

Hudlös saknad in till märgen - ljuvligt beskrivit.
2005-10-27
  > Nästa text
< Föregående

trasdocka
trasdocka