Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Domsöndag - variant av Spenserian stanza

Snart mullrar klockor dovt om slutlig dom
det kommer lägligt i förruttnad höst
att Gud sorterar också vid den bom
som klyver evigheten - vilken tröst
för de som kom från väst och ifrån öst
Jag tror nog knappt på kläppars dön, tvärtom,
jag ser blott blod på slaktaränglars bröst
Och koögt fromleri från flockens kreatur
som frivilligt går in i slakteriets bur




Bunden vers av papillon
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-18 22:57



Bookmark and Share


  halmstrå
Ah! Upplyftande domedagspoesi det här.
Man hör korna råma, elden dåna och basunerna... ja dom tiger för att änglarna glömt noterna hemma.
2009-11-20

  Monika A Mirsch VIP
Vau vad du kan du P - femhundra år på nio rader - hälsa Edmund när du ser honom - och bed honom titta in här hos mig
2009-11-19

  Nanna X
skickligt skaldat!
2009-11-18
  > Nästa text
< Föregående

papillon