Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldskäl


Fjäril vingad syns som på Hagamannens fängelsetatuering. All form av isolering kommer inifrån och skyddar oss från den utomstående kylan eller kylan från utomstående. Nästan. Landets nya farsot är också ett svin som bökat sig så långt ner i myllan att det blivit oumbärligt. Cochon. Samtidigt som köttet marineras i surt regn, Nivea och äppelmojitos. Välstekt,tack. Medium är för den kulinariska kulltoppens klämkäcka konsumering där några är barn och de tillhör det språklösa folket som reser en totempåle för varje förlorad närkamp med sina infantila epigoner. Word.

I tumultet skrapar naglarna sönder huden på kinden. Ansiktet förvandlas till ett rivningsobjekt. Det är så vackert med sönderslagna väggar som liksom blöder tegelstenar och de löst hängande ledningar påminner om avslitna artärer. Allt är som ett pulserande öppet sår och grävskoporna är skyldiga. Larvfötterna krossade de sista beståndsdelarna och förvandlade eventuella överlevande till lik. Isolering. Schematiskt, pneumatiskt och hydrauliskt. Vi kan skratta åt hallucinationen imorgon men idag är den verklig. Så verklig att den har en egen Twitter.

Sen döljer vi modersmjölkens innehållsdeklaration med en annan etikett. Jonglerar med de sura klumparna för att bort ta fokus från det sammanbitna ansiktet. Allt liknar mer och mer den avtrubbade cirkus där smala flickor balanserar på tunna trådar och travesterande manfolk lånar clownernas klarröda näsa medan de smörjer kråset med en lapdance av skäggiga damen. Sen tar de svart-taxi hem till det döende Danderyd där de ofredar tidningsbudet i sommarnatten över frustrationen att ha fått sett, men inte röra. Rött te och svavel. Och just nu, är det är inte bara soluppgången, som brinner ner till grunden.




Fri vers (Fri form) av Betraktaren
Läst 522 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-11-20 15:50



Bookmark and Share


    lilt
strålande titel
2009-11-23

  Gunilla VIP
Tumult
Frustration
Uppgivenhet

Dessa känslor
förmedlar denna
text,
väcker den inom mig.

Får mig att pressande
läsa den ända till slutet.

Den lämnar mig berörd
in i min själ.
2009-11-22

  The Stargazer
En mastig text med fart i. Den flyter kvickt från en sak till nästa och jag flyter bara med och förundras. Den är full av träffsäkra liknelser, både målande och tankeväckande. Jag gillar verkligen stilen, den var något alldeles speciellt.
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Betraktaren
Betraktaren