Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MED LIVET I FRAMSTUPA SIDOLÄGE

Vaknar
lite rufsig
till verkligheten

Livet  en
förflyktad dröm
en söndersliten spindelväv
en bruten vattenyta
jag kämpar för
att minnas

Skärvor
av lekar
mellan stridsvagnshinder
på varma höstkvällar
långt innan
björnlokorna
var en fara och ett ogräs

Dofter
av varma tallbarr
av myrsyra efter regn
av tvättmedel i mangelrum
av regnbågsdiezel på havsytan i hamnen
sötsur doft från galvaniseringsverket
där spöklika män
rörde sig i giftiga dimmor
en dåtid fylld av
äppelträd och eter
av kaffegök och brinnande björkved

Ljud
av kvarglömda skrik
i väggarna

det övergivna sinnessjukhuset
av gnissel från rostiga tågset
på rangerbangården
av en duva som flydde
från traverskedjorna i mörkret
och skrämde oss
till flykt

Vaknar i verligheten
med livet bredvid mig
i framstupa sidoläge

Och som en vag värme
från en kvinnas varma kropp
från en natt
jag glömt namnet på

Ligger i fosterställning
och väntar
på att födas.

Kanske, kanske
skriver jag om det...
en dag
när tiden
är på min sida







Fri vers av Jan Linderoth
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-24 09:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth