Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Malo hic primus quam Romae secundus esse - Jag vill hellre vara den förste här (i denna by) än den andre i Rom Enligt Plutarchos ett yttrande av Julius Caesar


Svällande tuppkam - två distika

Här vill jag vara den främste, inte den andre i Roma
tuppkammen sväller som bäst hemma i hönshusets flock
Så tyckte fordomdags Caesar - mången despotisk gubbfan
tycker detsamma i dag, prålar på skithögens topp




Bunden vers (Annat versmått) av papillon
Läst 344 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-28 23:11



Bookmark and Share


  halmstrå
För min del tycker jag det är bäst att stå på helt egen skit....
2009-11-29

  LassO
"varje tupp har sin egen gödselstack"
2009-11-29
  > Nästa text
< Föregående

papillon