Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Obit anus, abit onus - kärringen är död, bördan är borta - sade Schopenhauer när hans hushållerska dog


Pessimistens lilla glädjestund

Schopenhauer, pessimist
fann sin tillvaro rätt trist
hushållerskans bleka död
blev en ljusning i hans nöd-
läsare, av detta lär
bördan, som du dyster bär,
avlagd hamnar på en brits -
minnet blir en elak vits






Bunden vers (Rim) av papillon
Läst 460 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-11-29 21:21



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
:):) Kan man tänka sig!
2009-12-07

  Gunwale VIP
Oj, jag blir alldeles skakad... tänk vad lite man (jag) vet!
2009-12-04

    Bim
Snyggt styggt,gillas mycket.
2009-11-30

  halmstrå
Har du varit lärare i ditt förra liv? Du borde ha varit det... fast såna lärare finns väl inte. Eller fanns...??? Varifrån får du allt?
2009-11-29

  Caprice! VIP
Tack för kvällsskrattet! Det var skönt mitt i hesheten... ;-)
2009-11-29
  > Nästa text
< Föregående

papillon