Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus är anarkist!

 

Jag tänker mig Jesus som radikal, jag,

och jag tänker mig Jesus som smått anarkistisk.

De fattigas vän och vän till den som är svag,

förespråkare av civil olydnad, rent av socialistisk.

 

En kärlekens revoltör, det är min tanke om Jesus

som hos mången av dessa minsta ökar i popularitet.

Kristus, som  ofta och gärna retar upp mången Krösus,

är en upprorsmakare av pur kärlek och solidaritet.

 

Så som han red in i Jerusalem den där gången

rider han ännu rakt in i våra egna hjärtan, dagligen.

Och möter oss där vi är, lyssnar till klagosången.

Mitt i vår vanliga vardag, kommer han igen och igen...

 

...och igen...

 

 

 

 




Fri vers av Hawk
Läst 399 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-02 11:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för denna fina betrakteelse av Mästaren
Du har satt ord på mina tankar i denna dikt.
2010-02-06

  Lavinia Röd
Ja...som den första kommunisten. Synd bara att det var den borgliga makten som grabbade tag i honom i syftet att kontrollera "småfolket".
2009-12-12

    ej medlem längre
Han är en tröst för många människor..
Jättebra dikt!
2009-12-02

  Eva Helene VIP
Och Jesus drev ut månglarna ur templet. . . .
2009-12-02

    ej medlem längre
om Jesus nu fanns, så var han precis så
en man lätt att älska och beundra

där väckte du en tanke
2009-12-02

  lycksele
En kärlekens revoltör .. ja, nåt sånt vill jag också se Jesus som. Inte som en slickepinne som man använder för att trösta sej själv. Mer som en inspiratör till att vandra i robust kärlek som tar sej uttryck i aktiv och bestämd handling.
Centrala är vad du GÖR gentemot DIN NÄSTA och de som behöver din hjälp och ditt stöd. Det är en attitydfråga.
2009-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk