Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigarens hjärta



Vi är våldsamma pacifister
som krigar för freden

för våran rätt att leva
eller att dö
mot allt det vi hatar att älska
eller älskar att hata

I våra händer
blir stenarna granater
när kampsångerna
ekar som stridsrop
mellan radhusen

och ingen längre vet
om känslorna är äkta
eller bara tårgas
och batongromantik

När torgen blivit slagfält
och kravallstaketen
står som murar
som delar oss
som för oss samman
för att rivas

det är då jag ser dig
på den andra sidan

"Visst är världen vacker"
viskar du, medan jag
står som förstummad i regnet
av blod, svett och tårar
och undrar

hur kan någon vara
så oskuldsfullt ren





Fri vers av The Stargazer
Läst 571 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-12-14 11:15



Bookmark and Share


  Glensan
Text som känns rakt in i märgen!!
2009-12-14

  stenen/ Yv Ericsson
hm. funderar. mycket bra text detta. gillar inte att inte ha något bättre att säga. återkommer.
ett hjärta av sten kanske...
2009-12-14
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer