Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Råkade radera denna när jag skulle putsa på den..... Dyster fundering efter promenad med ont knä i -17 grader..........


Decemberdistika

Isen har lagt sig på älven, fälten står tysta i stelvitt
Djupt når en svävande ton in i en frysande själ
Köldharpan klingande sjunger sången som tröstar i nöden
Uthärda, uthärda blott - vintern har också ett slut




Bunden vers av papillon
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-06 19:08



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Vintern har också ett slut - tack för de tröstande orden!

Stelvitt var ett nytt ord, kanske köldharpa också?
2009-12-14

  Carola Zettergren
Urtjusigt om än smärtsamt detta, angorakallingar är riktigt sköna, vet jag!
2009-12-07

    Bim
....fetvadd till det onda knät och fler sån här vackra alster så skall
du se att vintern visar fina vägar för en fjärilslängtare
2009-12-07

  halmstrå
Åh, reprisen med det lilla stinget
går att läsa om och om igen den här.
2009-12-06

  Myself
denna var verkligen fin,kort ,men talande.
2009-12-06

  Nanna X
iskall, vacker, inte minst titeln. ska man nu nödvändigtvis ut och knata med ont knä i sån kyla så är det ju nice om man som du kan forma smärtan till ord...
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

papillon