Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske bland det sämsta jag skrivit, men jag var tvungen att få ut det. Känslor för stunden.


Jag nöjer mig för stunden

Det förväntas av dig - eller kanske av mig själv,
att jag ska bry mig mer,
visa känslor,
vilja försöka,
vilja förändra

Men det som verkar svårt att förstå
är att jag brukade försöka, förut
Jag försökte varje dag,
skrev, pratade, grät
uttryckte mina känslor i ord,
i handlingar,
utan att se någon skillnad

Det tog musten ut mig att känna hela tiden
Det tog musten ur mig att anstränga sig

Nu orkar jag inte längre
orkar inte engagera mig
orkar inte förbruka min energi
utan att det ger resultat
Det finns en anledning till
att jag inte skriver längre

För jag vill kunna sova
utan oro, utan ilska och sorg
Jag vill vara glad och nöjd och lycklig
Kan du inte bara låta mig vara det
måste du ta upp saker
måste du visa dina känslor

Kanske blir jag inte lycklig av det här
men jag är i alla fall inte instabil
Är det ett liv - att bedöva sig från känslorna?
Jag ser inga alternativ
Vill inte låta mig själv gå sönder
om och om igen
Vill inte gråta mig till sömns
Jag orkar inte

Det är så mycket annat jag måste hinna med
och det tar tid att bry sig,
det tar tid att visa vad man känner
att diskutera och bråka
Allt sånt tar tid och jag är stressad
Jag gör ingenting vettigt med min tid
men jag är ändå stressad
slösar den hellre på YouTube än på känslor

Förstår du då varför jag säger att jag är en hemsk människa?
Förstår du varför jag säger att jag är känslokall?
För jag väljer bort möjligheten att känna
Byter ut mot artificiella substitut

Jag har slutat vara proaktiv
Jag sitter i mitt rum, framför min dator
och är obekymrat oberörd

När man försöker tillräckligt länge
utan att få ett resultat,
ja då ger man upp,
och slutar försöka

Jag nöjer mig för stunden




Fri vers av NovaHI
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-09 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

NovaHI