Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
var det inte mer än så här? eller hade jag för höga förväntningar?


Jag är en sån som sparar kvittot



Vill du spara kvittot?

En påminnelse om utgiften
det jag offrade för något
jag ansåg vara mer värt
för något som nu ter sig oskarpt, illusionsartat

vad var det som jag gav mina pengar för
egentligen

något som så snabbt förbrukas

kan inte skriva längre
orden faller inte som de brukade
åldern tar ut sin rätt
ju äldre jag blir desto mer gömmer jag
desto svårare blir det att tränga fram orden

varje bokstav blir så mycket dyrare, sällsynt, värdefull
en stress över att prestera innan jag övertrasserar
mitt medvetande, mitt hjärta, mig själv

vill få fram så mycket mer än det här
trodde att det fanns mer
skulle kunna kontrollera, se efter
men jag vågar inte leva på randen till vansinne

så jag tar kvittot, beviset på ordens knapphet
att de inte räcker till, kommer aldrig göra det




Fri vers av NovaHI
Läst 351 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-02 23:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

NovaHI