Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I framtiden har jag tid att leva



När mitt enda mål
är att pricka av nästa punkt
på nästa lista

att få saker gjorda

När nästa prov hägrar i horisonten
och allt ska effektiviseras
justeras
efter mina behov
för att underlätta genomförandet,
avprickandet

Men

listan blir aldrig kortare
För varje punkt som prickas av
tillkommer en ny
och framtiden
är ett bergepp som svävar
allt längre bort mot horisonten

Jag jagar, men det är svårt
för om jag inte fångar den,
om jag inte fångar framtiden,
är jag förlorad för alltid
För jag har ingen fast punkt,
inget att återvända till

För jag vet inte
hur man gör för att leva nu.




Fri vers av NovaHI
Läst 404 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-17 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

NovaHI