Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Profetpoet



Vi kan alla vara profeter
med fötterna på jorden
och huvudet ovan molnen
där sikten är klar

för så djup som avgrunden
är himmelen upphöjd
och så mörk som historien
är framtiden upplyst

och utgången har
alltid varit lika uppenbar


Fast vi tror mot alla odds
på det till synes omöjliga
att vi kan bryta gamla mönster
och lära av våra misstag

så kommer vi alltid vara
lika förutsägbara







Fri vers av The Stargazer
Läst 557 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-12-10 14:54



Bookmark and Share


  frantic
filosofiskt..
i alla fem
dimensioner..

ändå återhållen
stilren
bara klart
konstaterande

så vad..
förvänta sig
inga
underverk

allt så
uppenbart
förutsägbart..

andas
mörker..

applåder!
2010-01-05

  Caprice! VIP
Lysande! Nästan självlysande insiktsfull.
2009-12-13

    ej medlem längre
Gillar verkligen hur du skriver, man känner sig påkommen på något konstigt sätt...
2009-12-13

  Gawain VIP
Visdomsord av gruvligaste kaliber. Det här var mig sannerligen riktigt bra!
2009-12-12

  Catharina Edin VIP
Vilken härligt djup text!
2009-12-10

  Dorian
Du tycks så upplyst, så klar innombords att texten blir så rak. Självklar men ändå någonting som är svårt att peka på, orden faller så rätt.
2009-12-10

  oMareld
"och så mörk som historien
är framtiden upplyst"


!!!!
Applåd
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer