Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens skrivarkamp - Sonett utom tävlan

Nu tänds små lampor över diktarborden
ur skrivbordslådan hämtas pappersblock
man plitar rim på tomteskägg och bock
och mäter versens fot och takt bland orden

Så blir vår konst till eldig sångkamp vorden -
till anfall stormar i en ivrig skock
var tungviktsskald som önskar gå på knock
och se sin ära flyga över jorden

Att lyriskt tävla var olympisk sed
Man sprang ej blott i kapp på löparbanor
Ack, denna kamp har mycket gamla anor

Men jag vill sitta på min stol i fred
En jakt på vind är sådan konstens ävlan
Jag deltar i en tävling utom tävlan




Bunden vers (Sonett) av papillon
Läst 367 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-12-12 13:20



Bookmark and Share


  Nanna X
du är ett rimgeni. om du vinner utom tävlan vad gör du då?
2009-12-13

  Monika A Mirsch VIP
tack för tävling utom tävlan
från skrivarkramp
till ljus vid bordet
2009-12-13

  halmstrå
Skönt att det finns fler som tycker bättre om att skriva än att tävla.
Sonett är kul hörrdu!
2009-12-12

  vera gade VIP
den inte har råd med en tjur
får ta en bock
jaga fram över sten och stock
till en kyrkomur
för att fånga Pan.
eller själva fan
2009-12-12

  Caprice! VIP
Precis så! ;-D
2009-12-12

    papillon
Fasa!!!! Det var en högst autentisk och ofrivillig snubbling! Tur att du såg den, ändrar i ilfart.......
2009-12-12

  Caprice! VIP
Vilken tur! Då kanske min ändå har en chans... ;-)
Kul gjort att välja att snubbla på just 'versfötter'! Jag ser dock en enkel lösning på den snubblingen... Fast då blir det lika roligt längre, haha!
2009-12-12
  > Nästa text
< Föregående

papillon