melodi: Köldknäpparna i hörnstockarna i stugan

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

melodi: Köldknäpparna i hörnstockarna i stugan




Björnen är kommen

 

har klätt mig i ordkupan
den blåa, satt mig på balkongen
den röda, tänt mina tomtebloss
de gula, håller björnen stången
den bruna, lyssnar till knäpparna
de vita, drar orden tätare runt mig
den gråa, Björnen från Sibirien är i
det vita, den eviga kölden är här




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Monika A Mirsch VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-14 06:29



Bookmark and Share


  Connie
Du leker med så finurligt med orden. Jag lär mig hela tiden nya ord när jag läser dina texter!
2010-08-27

  Lady Alassa
ordkupan blåa glänsande metafor för himlafästet där ordet
förlossades
2009-12-14

  Ingela Svenson VIP
Så spirande, så vackerskimrande så tröstelig!
2009-12-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Vackra nyanser av årscykelns cyklande fram till den vita kölden.
2009-12-14

  Catharina Edin VIP
Fin komposition!
2009-12-14

  vera gade VIP
en färgsymfoni som blev till en visa..
2009-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP