Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


pärlor i morgondagg TÄTT INTILL MÖRKRET i drömmars djup


Repris från Imorgon

 

 

- från imorgon till igår

. från morgonljus till nattmörker

- från värme till köld

- från växt till stagnation

- från till mot i,

nej inuti

att färdas och att stanna till

att göra och att röra till

- existens med eller utan var det visst ...

... den tomma handen .. spåret försvann . övergiven `av det som var`



Övriga genrer (Satir) av Monika A Mirsch VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2023-08-04 09:17



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Fram och tillbaka svänger tidens pendel... alltid framåt, framåt. Bara i tankar stillnar tiden eller går bakåt. Drömsk fantasi vacker i sin utopi.
2023-12-27

  Anya VIP
En text om livets olika vändningar....bra målat här. Tycker om djupet. Gillar din text mycket.
2023-09-27

    Bosseg02
Hej! Läste din text. Den bollade mina tankar hit och dit, så tack ??! Förstår nu själv hur amatör mässigt jag skriver ??
2023-08-20

  Monika A Mirsch VIP
Underbara tankar har ni här på poeter.se förärat mig - men nu vet jag, gamla mänskan inte riktigt hur jag skall svara på era månfasseterade kommentarer - på poeter, som sagt... Måntro det behövs en snutt av dikt.... till dagens ära - någon som vill hjälpa till???
2023-08-09

  Maria Sundelin VIP
Intressant tanke
Kramar
2023-08-09

  christian hüls VIP
fint skisserat "uppmärksamhetspendel"
på väg igenom nuet fram och åter
2023-08-09

  Eva Langrath VIP
Fint formulerat om livets rörelse.
2023-08-08

  Vindsvala VIP
Livet är i ständig rörelse
aldrig stilla, natt eller dag,
stark eller svag,
från vårens blomning
till höstens mognad
2023-08-04

  BenGust VIP
Tänkte i sammanhanget på
yttre och inre rörelse.
Till det yttre kan jag verka stå still
men inspiration och initiativförmåga
växer. Jag så att säga
'utvecklingsfärdas'.
2023-08-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om livet.
2023-08-04

  Blomma-Stjärna VIP
livets goda och dess gordiska knutar - ibland är problem till för att lösas, ibland för att accepteras --- oj, det blev visst något jag vill fortsätta att tänka på! - tack för diktinspiration!
2023-08-04

  Skatflickan VIP
mono no aware~ alltets förgänglighet

tycker speciellt om din första rad, hur den börjar i ett omvänt, får mej att tänka på drömmar, som man också kan kalla pärlor~•°•
2023-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP