Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


jag e oförberedd - inför julen .... fotot: eget


Någonting är på kommande ...

Bakom knuten
närmare slutet

ligger någonting
och kräver sitt ...

Julen vill synas
i vinterns mörker

Och jag känner
ängslan inför

det okända
det mörka och fördolda ...

Bakom nästa vägkrök
väntar oss våren ... ...

VI ÄR SNART DÄR ... 
strax efter den stora
doftande festen ...

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Monika A Mirsch VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2023-12-17 15:30



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa, nu är vi snart där. Mars är en vårmånad för mig. Vårvinter....kanske är en bättre beskrivning.
Tänk vad fort det går från jul.
2024-02-22

  Minkki VIP
ja, efter mörker kommer ljus - och vi börjar redan i morgon med vinterdagjämningen :)
2023-12-21

  Sparvögat VIP
Dina ord skänker ljus och hopp ~
trots mörkret som vilar…

2023-12-19

  Vindsvala VIP
Gott att vi något att se fram emot - våren när livet spirar och ljuset återvänder.
2023-12-19

  Eva Langrath VIP
En dikt som får mig att förnimma ovisshet och hopp på en och samma gång.
2023-12-18

  Marita Ohlquist VIP
En ganska mörk text om tiden som är
men som ljusnar på slutet med tankarna på den efterlängtade våren.

2023-12-18

  Maria Sundelin VIP
Träffande om ovisshet
Kramar
2023-12-18

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, se nu e de jul igen - o sen så kommer nytt år - först en grandoftande
fest och sedan kommer vår; må det vara gott så!
God jul - gott nytt år -
P.S. fin bild till dikt!
2023-12-17

  Fjellhuldra VIP
En mycket fin dikt.
Gillar den!
2023-12-17

  Eva Helene VIP
Härligt hoppfullt för bakom nästa vägkrök väntar oss våren, så sant så!
Ljuvlig bild därtill.
2023-12-17

  Kungskobran VIP
Det mörka dolda syns ej mer
den inga goda vibbar ger
vänd tillbaka till kärleken
den väntar på dig än
låt den för evigt bli din vän


2023-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP