Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


koltrasten väntar och vi följs åt


Koltrasten och jag

 

Vårvinden smeker

björkens

tomma grenar.

 

Jag andas

i väntan

på koltrasten.

 

Än är det stilla

 

inför vårens ljud.

 

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2024-04-07 10:56



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Jag har koltrasten
närmast hjärtat mitt -
han e så liten
jämfört med mig
och han sjunger
så vackert
jämfört med mig..
Kram till dig POETER-
VÄN!
2024-04-26

  Bibbi VIP
Koltrasten min favoritfågel.
2024-04-11

    Ohemulen VIP
Andningens, stillhetens och väntans tid är också fin...
2024-04-11

  Eva Helene VIP
Så fint och jag hoppas du har den hos dig nu! Såg och hörde den härom dagen till min lycka.
2024-04-10

  Monika A Mirsch VIP
Ja du kära Evelyn -
vi rider med ord
med ljus och jubel ..
Vi njuter i korus
med dofter och förväntan...
Och vi delar våra tankar
tillsammans
över gränser,
över hav och
tvärs igenom vårens
dofter
'i skog och mark'

2024-04-09

  Evelyn Falk Möller VIP
Tack för din fina dikt om förväntan och Vårglädje.
Allt det underbara ligger framför oss. Ännu. Men när vårens alla begivenheter väl sätter igång händer allt på en och samma gång (känns det) och då är det svårt att ta in det. Det blir ögonblicksbilder som stannar kvar i minnet; den första citronfjärilen, den första flugan (som jag alltid blir så glad över. Senare är de bara irritationsmoment) och koltrasten så klart. Och allt, allt annat underbart som händer.
2024-04-09

  Anya VIP
Så fint. Poetiskt till tusen.
2024-04-08

  Marita Ohlquist VIP
Koltrasten är min favoritfågel ser till min glädje att några håller på att bygga bo i närheten.
Sedan en tid tillbaka sjunger hanarna lovsånger till våren.

2024-04-08

  Maria Sundelin VIP
Har sett koltrasten redan
Kramar
2024-04-08

  Blomma-Stjärna VIP
vi andas med dig.... - väntande.... tills gryningen!
2024-04-08

  Vindsvala VIP
Härliga dagar i vårsolen med fåglar och vårblommor. Fin bild på din följeslagare.
2024-04-07

  Skatflickan VIP
"jag andas i väntan på koltrasten" jag lägger det stycket inom mej. Så vackert
2024-04-07

  Kungskobran VIP
Fint om denna fantastiska sångfågel
2024-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP