Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...samtidigt lärde jag mig förstå varför man skall spara det bästa till sist


Ljusgården








Hon stod en bit bort
när lyktmannen kom


lugnt och medodiskt
tände han ljus efter ljus

om något flämtade stod
han kvar tills det brann
med lugn och stadig låga


han gjorde sig ingen brådska
och han verkade följa en turordning
som inte var den samma som i en kö





i fem veckor hade hon gallrat
i hjärnans tankehav

ställt ett helt livs onda mot det goda


oro ångest sorg saknad som borrat sig
djupt in i hjärnan och blivit till vanor som
alltför lätt lät sig lockas fram och bli till
dagligt vanegrubbel



hon hade börjat med att inte ringa någon
så snart ångesten började knyta rosetter
i strupen

slutade med att stoppa in något lugnande
när oron satte in

den här gången ville hon se var den hade sin ände


jag ömsar skinn tänkte hon någon av dagarna
tills hon kom på att det hade varit lindrigt
i jämförelse med vad hon gett sig in i

det kalla och det varma kom och gick

hon låg ju redan på sjukhus
blev hon för tokig gick det nog att byta avdelning

hon fick telefonbud och lät hälsa att allt var bra

så klart att hon kunde ha vitsat till det och sagt
att hon låg med hjärnan i blöt men vem behövde veta det då



nej hon ömsade inte skinn
hon gjorde sig av med lager på lager av tankar
som hade gjort sitt
tankar som blockerade vägen och vilseledde henne


en ljusgård viskade en röst
befria dig själv och tankarna


det blev många ljus i den ljusgård
som hon såg som ett av livets examensarbeten




Fri vers av Bim
Läst 376 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-12-14 17:39



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Detta ä'r nog det bästa jag läst av dig
det vill inte säga lite det!
verkligen en sann text som når fram!
2010-01-12

    Tea Alex
Åh så fint skrivet. Precis vad jag behövde läsa. Tack!
2009-12-18

  Lilla My* VIP
Ljus som leder Bim och många ljus som lett! Viss finns det ljus på vägar och du är definitivt ett Bim, ett alldeles självlysande, alldeles eget bedårande varmt!!
2009-12-17

    snöö
Det finns stunder då tända ljus alltid för tankarna till dig, nu, då och i framtiden.
2009-12-17

  Tothem
Köpte en utsökt ljustake i glas, som nu står på hedersplatsen med kort på kära, nu sätter jag i ett nytt ljus och det får brinna för dig Bim! Kram
2009-12-16

  Rachel Roth
Bim, jag önskar utbrista....! för din visdoms skull. Tror nämligen bestämt att du är på alldeles rätt väg, alldeles av dig själv.
2009-12-14

    papillon
Förbaskade Bim, jag hade redan blåst ljusen där nere...... Nu går jag ner och tänder fem ljus för dig i en gammal mässingstake i formren jugend. Den står i fönstret ner mot älven och om någon frågar säger jag stolt : "Det är för Bim!"
2009-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Bim