Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ålderstrappan - väggbonad på rim

På väggen intill en fönstersmyg
hängde ett fromsint broderat tyg -

ålderstrappan med början och slut
ett barn bärs in och en död bärs ut

Så naiv den var, det tyckte han
och åren de gick, för idog man

- Jag är ej längre den som var jag
min kraft rinner ur mig dag för dag-

Det sliter och tär, vår levnads liv
och mänskan tröttas av stret och kiv

de sista stegen från livets topp
tar blanknött själ i skoskavd kropp.




Bunden vers (Rim) av papillon
Läst 410 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-19 07:16



Bookmark and Share


  halmstrå
Tänk att karlar i allmänhet inte förändras så mycket - de föds skalliga och dör skalliga. Det är bara storleken som varierar.
Här och där.
2009-12-19

  Nanna X
"ett fromsint broderat tyg" är en underbar formulering!
2009-12-19

  vera gade VIP
Jodu- Lillebror - vi får sy om den sista figuren: stavgångare med mössa!
2009-12-19

  Monika A Mirsch VIP
hon sitter vid din väggbonad på rim
och njuter
vad skön den är
så sann så uppfriskande
i sina klara färger
2009-12-19
  > Nästa text
< Föregående

papillon