Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
GOD JUL! Hoppas att ni alla uppskattar den jul ni får.


23 december.


23 december.
Flera fallande flingor som bildar det vita kristalltäcket på marken
Vackra förvirrande känslor
Och varm kärlek, varma band som förenas

(och hettan från en blåorange låga, stearin som droppar mot en röd julduk)

taktlösa sånger från vindens ilande
toner som ingen annanstans existerar
som bara vinden kan sjunga

ett lugn
ett jubel
en återförening
vänner som finns där
familjer som tillbringar tid
värdefull tid.

men HAN har ingen vän
HAN har ingen återförening
inget lugn
inget jubel
ingen familj.

han har bara sin värdefulla tid.

han går och köper skånepepparkakor för 17.90 för de 20 enkronorna han samlat in dagarna innan jul.
och han äter de på de på den mörka gatan
ensam
och lyssnar på den taktlösa, tonlösa sången ifrån vinden.
då har han en värdefull tid
så upplever han sin jul.

(Tack för skånepepparkakorna)




Fri vers (Fri form) av hanziz
Läst 444 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-23 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hanziz
hanziz