Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ottave rime


Nytt år - hur lång blir tråden??

Nu sjunger året gällt på sista versen
din ångest, arma hjärta, slipats vass
du druckit helan, halvan, lilla tersen,
champagne på det (om du har minsta klass)
och sedan utstått allra värsta pärsen -
att allt spy upp på kallt och kaklat dass
Så glåmigt börjar januari månad
och nornan spinner tyst din spånad




Bunden vers (Annat versmått) av papillon
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-31 15:28



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Hur lång blir tråden? - Numera är det väl trådlöst som gäller!

Och dagens nornor sitter inte i Norrköping eller Borås och spinner, de har förpassats till Kina och Bangla Desh.
2010-01-02

  Sofiapoema
Gott nytt år! :D
2010-01-01

  LassO
en glassdrink och en öl, sista drinken för i år..
2009-12-31

  halmstrå
Såpass!
Jo det där med nornan känns bra. Och rytmen, rimmen... ja superbt.
Och så får man önska ett långt skönt år då!
2009-12-31

    ej medlem längre
Här är det läsk:) Men beskrivningen stämmer på många nyårsdagar...
2009-12-31

  vera gade VIP
På himlen lyser rund och gul en måne
små stjärnor glimma tyst och kallt omkring
Står du som förr och glor där som en fåne
och undrar varför varför detta spring
när uret vrider lugnt på årets ring.
2009-12-31

  Monika A Mirsch VIP
sänder dig min Martha som städhjälp - de är alltid bra att ha. Gott nytt år!
2009-12-31
  > Nästa text
< Föregående

papillon