Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kalavala och gammal mytologi


Ack Poseidon dåna för Ilmatar



Brant färdas de upp över ljusår, färdades andetagen
som kom sig ett och ett.

det är alltid nedförsbackarna som leder mig himmelskt

sade hon då han sprang

ner för livets kullerbyttor.

Marken kan vara hård och begränsad, plan och utan slut.


Begränsad av vågorna sjöng hon hans hädanfärd

som bara lyftande vatten kan.


Själv steg hon ner till djupet.

det var där hon hörde hemma.


(han fällde ekar, han)




Fri vers (Fri form) av Yrre VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-02 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP