Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cancer

Ett barn i sängen ligger om natten
Utanför fönstret sitter katten
Barnet i sjukhus säng ligga
Man hör klockan långsamt ticka
Barnet utan hår och färg
Ligger skör i ben och märg
Gifter i detta barn spruta
Barnet vill bara att detta ska sluta
Barnet som medans klockan slår
Har haft detta i över tre år
Läkaren komma med avgörande svaret
Det som barnet som stått inför valet
Barnet nu inser
Det inte finnas något hopp mer
Så länge tiden slår
Finns en risk
Att bara få leva i 17 år
Att han aldrig blir frisk




Fri vers av SvartaFåret
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-09 16:30



Bookmark and Share


  Ari Viklund
ändå kan detta barn ha levt
längre än en 100-åring och
hunnit förändra världen till
bättre värld. kort liv behöver
inte betyda meningslöst liv.
tack för jag fick läsa dikten
2011-03-04

  thyra
Känner sorg när jag läser. Dina ord berör! Fint!
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

SvartaFåret
SvartaFåret