Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kardemumma






Mormor bakade släta runda
vetebullar

när dom togs ur ugnen
såg dom nyfernissade ut


kardemumman hade skalats
och stötts till grova korn

det räckte med ett korn
för att få fram en exotisk smak

exotisk visste hon inte vad det var


det var som smaken ville göra gällande
att världen bestod av så mycket mer
än det gula huset och stan dit hon och mormor
brukade åka på lördagar

kardemumman väckte hennes nyfikenhet




Fri vers av Bim
Läst 375 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-15 18:29



Bookmark and Share


    Melona
jag och barnen har precis bakit, degen står och jäser. de små arbetssamma och knubbiga händerna och fingrarna har stött och stött i morteln för att få fram något liknande ett pulver och åh så
det doftar...

jag tycker om din dikt.
den är varm och väldoftande!
2010-01-26

    Bodil Sandberg
Kardemumma är mumma för envar -
känner doften..helt underbar
- en dikt som jag genast spar!!!
2010-01-23

  Rachel Roth
kardemumma är underbart"
din text doftar det!
2010-01-20

  Lilla My* VIP
Fint det här ...där i det lilla lilla fröet...kardemumman...finns nyfikenheten...som så småningom blir summan av kardemumman!Känner doften av nybakade bullar..mums**
2010-01-16

    ej medlem längre
kardemumma är nog en av världens mest mummiga smaker/dofter. finskriftat!
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Bim