Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trots alla år tänker jag på henne än. Finner en text om hedern som tvingade henne att fly. Och om den samma som fick henne att falla. Tillbaka. In i familjens bur.


Till Stjärna innan hon föll

Så otäckt, så overkligt. Du är verkligen borta nu.

Undrar när jag få se dig igen, fasar för att svaret ska visa sig bli aldrig. Håller mig krampaktigt fast vid dina ord, upprepar de om och om igen som det mantra de skapat i mitt huvud.

”Detta är ingen tragedi - det kommer att få ett lyckligt slut”
”Detta är ingen tragedi - det kommer att få ett lyckligt slut”
”Detta är ingen tragedi - det kommer att få ett lyckligt slut”

Men det är svårt. Svårt att le, svårt att skratta, svårt att låtsas att allt är som vanligt då tankarna stormar i mitt inre. Ingen får veta. Förstår att det kan förstöra, avslöja dina bräckligt dolda spår. Egentligen är det kanske lika bra, för hur skulle någon kunna förstå? Den enda som förstår fullt ut är hon, och för henne är det långt värre ändå. Hennes blick är så härjad, hennes leende så trött. Oron tuggar i sig obarmhärtigt.

Framför mig ser jag den sista bilden jag har av dig. Fast på näthinnan. Ditt leende och det mörka håret instoppat i din mössa. Tack för att jag aldrig kommer att glömma den bilden, tack för att du i alla fall låtsades vara modig när vi tog farväl. Ville inte släppa taget om dig, kunde inte stoppa tårarna som rann. Jag vet ju att du måste åka, att du inte kan stanna kvar. Vet att de tar dig då. För hedern. Hedern. Hedern. Vad betyder det egentligen Stjärna? Vet ens du?

Du förtjänar din frihet nu. Du behöver den. Låt de aldrig, aldrig ta den. Den är din!

Igår eldade vi upp dina dagböcker. Tankar, drömmar tecknade i blyerts. Sorgligt. Elden slukade sidorna med vackra ord. Dina meningar och din poesi förintades framför våra tårfyllda ögon. Samtidigt var det vackert, det gamla måste ta slut innan det nya kan börja. Vi rev ut sidorna, en efter en och matade elden med dem. Orden förkolnade och kvar fanns bara en intensiv glöd.

Jag hoppas att du orkar. Snälla du, orka.

”Detta är ingen tragedi - det kommer att få ett lyckligt slut”





Fri vers av malin...
Läst 209 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-10 09:53



Bookmark and Share


  kollrigheter
Jag tror inte jag riktigt får ett grepp om vad det är som har hänt, händer, eller vem förutom du som texten behandlar, men det är okej ändå i en text av den här typen, kan jag känna. En text som inte behöver ha några specifika mottagare, en text för att bearbeta och så gör den sig även väl.
2010-02-10

  Andreas Widell
:(

vacker...
om något...
så är inte hoppet borta va?
2010-02-10
  > Nästa text
< Föregående

malin...
malin...