Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=OtPSIYm2ozs - Uppläsning


In Memoriam

Ja, kom nu, du bleka och sköra.
Du vet vart du skall och vart tiden dig föra.
Ja, kom nu, du sorgsna och väna.
Du vet vart det bär, detta liv - det mondäna.

Du står i det kallaste svenska klimat
och odlar en gliring åt närmsta kamrat.
Uti din svenskhet gror tystnadens hat.
Snart lär du dig falla, precis som vi alla,
för rädslan och hoppet - det kallaste kalla.
Mot döden du åker på glimrande valla.

Ja, kom nu, du trotsiga hesa.
Du står där och darrar vid livsstartens resa.
Ja, kom nu, du syster! Till vila!
Du fingrar i längtan på skarpslipad bila.

Ditt märke är nåden och fåglarnas sång;
ditt hjärta är hopvikt av brungul kartong
och längtan till döden blir åratal lång.
Visst, ärren kan döljas av korslagda armar
men ångesten skriker och biter och larmar.
Ditt hem är akutpsykets knallvita karmar.

Ja, kom nu, du vittrande saga.
Du glömskhet, du dödspräst och fallande flaga.
Ja, kom nu, du jordlagda bröstben.
Du skälver i otakt och din timma är sen.




Fri vers av Orm den gamle VIP
Läst 1393 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2010-02-17 13:35



Bookmark and Share


  Teija Majava VIP
Vackert skrivet!
2010-11-04

  Bibbi VIP
Tycker om.
2010-10-13

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket vackert och kraftfullt skaldat. =)
2010-05-12

  aol
gillar ditt mäktiga språk, geuin riktig fin poesi,
2010-03-11

  firefire
ja detta var en text som man verkligen sögs in i! språket rytmen allt SÅÅÅ bra !
2010-02-24

    Bodil Sandberg
Herregud så skicklig du är det här är ju helt fantastiskt bra!!!!
applåder och sparas..tack min vän!!!
2010-02-24

  Nina Ahlzén
En enormt välskriven dikt. Det vilar en air av Ekelöf över textens rytm.
Det skimrar över hantverket, och rimmen känns så självklara -ingen nöd där inte!
2010-02-17

  Niclas Petersson VIP
Fantastiskt språk. Riktigt jävla bra.
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Orm den gamle VIP